Tussin elävyys kostealla akvarellipaperilla saattaa olla äärimmäisen herkkää ja hienovivahteista. Kuvien äärelle on maltettava pysähtyä. Kuvia kannattaa katsoa eri kuvakulmista ja erilaisissa valaistuksissa. Toisaalta kuva voi tuottaa hienon elämyksen hetken silmäykselläkin.
Akvarellipaperin ulkoreunalle sivellyllä tussilla on suunta kohti paperin keskustaa. Joka suunnalta leviävä tussi alkaa hylkiä muodostaen herkkiä kuvioita.
|
"Haaveilija ikkunassa" |
|
"Ajatuksenlento" 14 x 14 |
|
"Valssisaari", 16 x 16 |
Näitä kahta alimmaista kuvaa tehdessä akvarellipaperi oli huomattavasti suurempi ja vain osa koko kuvasta on julkaisukelpoista. Tussitöissä onkin kuvan rajauksella suuri merkitys. Lastenkin töitä tarkastellessa kannattaa kiinnittää huomio kokonaisuuden lisäksi pienempiin kuvan osiin esimerkiksi irtokehyksen avulla.
Valssisaari on hauska. Olen samaa mieltä kanssasi: lastenkin kuvia kannattaa rajata. Hyvät kehykset tai paspikset auttavat monesti kuvan esille nostamisessa. Tekevät ikään kuin kuvasta arvokkaamman. Lapsille voisi opettaa kehysten käyttämistä ja niillä leikittelemistä. Aikoinaan revin irti käyttökelpoiset kehykset mainospostissa tullleista koulu- ja päiväkotikuvaesitteistä lasten käyttöön. Kuvan tekemisestä tuli vaihteeksi mielenkiintoisempaa. T. anniina
VastaaPoistaTämä blogikirjooittelu ja sinun aktiivisuutesi innostavat minua palaamaan opiskelijamaailmasta takaisin työhön lasten pariin.
PoistaKokeilin edellä nimettömänä kommentoinita, ja se onnistui. Onkin näköjään niin, että jos on liittynyt jäseneksi blogiisi, kysytään aina tunnistautumista. Nopeammin siis kommentoisin anonyymina. Esim. Ei oo totta -blogissa ei enää ekan tunnistautumisen jälkeen kysytä uudestaan noiita hassuja kirjaimia. Ihmeellistä tämä blogimaailma.
VastaaPoistaHassut kirjaimet (captchat http://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA) ovat nyt pysyvästi poissa. Tuskinpa tänne kukaan spämmiä levittelee.
VastaaPoistaValssisaari on toden totta hauska. Leiskuntaa, suuntaa ja vientiä täynnä!