sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Hildan, Janetten ja Panun taidenäyttely

Opiskeluni loppu on lähellä. Lasten kanssa työskentely kokeilumuotoisena vaihtuu 1.6.2012 normaaliksi lastentarhanopetajan työksi. Opiskeluni oppimispäiväkirja tulee muuntumaan työpäiväkirjaksi. 

Perjantaina 18.5. kävin laittamassa Hildan, Janetten ja Panun töitä näytteille Kutalantien päiväkodille.

Näyttelytiedoite ja tulosteita kiinnostavista töistä









Odotan mielnkiinnolla lasten reaktioita, kun he maanantaina menevät lounaalle ja näkevät näyttelyn.


5 kommenttia:

  1. Tyylikäs esillepano! Tykkään noista mustista, vahvoista paspiksista. Samoin siitä, että työt on tasapainoisesti laitettu alareunasta vaateriin. Selvästikin olet miettinyt tarkkaan asettelua. Yksittäisiä lasten töitähän ei läppäriltä kovin hyvin näe. Täytyypä käydä kurkkaamassa näyttelyä, kun käyn Kutalassa. Tämä on hyvä esimerkki siitä, miten lasten työt pitäisi laittaa esille. Ihan, kuten "puhtaus on puoli ruokaa", niin lasten piirustuksia kunnioitetaan sillä, miten ne laitetaan seinälle -> se on puolet taiteellisesta vaikutelmasta. Meidän aikuisten pitäisi jaksaa vaivautua tässä asiassa. On myös toki toinen koulukunta, jonka mielestä lapsen pitäisi itse saada laittaa työnsä esille siten kuten itse haluaa. Tämäkin on tärkeää, mutta olen konservatiivina sitä mieltä, että aikuisen tehtävä on huolehtia lasten töiden esillepanosta parhaalla mahdollisella tavalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anniina! Lämmittä kovasti mieltä ja sydäntä kommenttisi. Töiden asettelu on tehty opettajani ohjeen mukaan: "Laita ne jazzahtaen." Mietin kyllä sitä aika pitkään ja sitten menin ihan intuitiolla, joten taidan olla "luonnon lahjakkuus". Tämä toinen koulukunta saa kyllä minultakin kriittisen arvion. Minun harjoitteluryhmän lapset ainakin ehdottomasti toivoivat kehykset tauluihinsa ja he sanoivat, että ne kehykset ovat hienot. Värivalintaa voi mielestäni jättää lastenkin harkintaan. Mielestäni aikuisella on vastuu kehittää lapsen kauneudentajua ja töiden arvostusta. Niin sinun ajatuksesi myös ymmärrän.

      Poista
    2. Vielä vinkki - kuvat näkyvät suurempana, kun klikkaa kuvan päällä.

      Poista
    3. Kannatan siis sitä koulukuntaa, jonka mielestä aikuisen tehtävänä on laittaa lasten työt esille huolellisesti ja esteettisesti.
      Kävin katsomassa näyttelyä. Voi että... työt ovat niin kauniita. Blogivalokuva ei tietysti toista värejä ja pieniä yksityiskohtia, vaan pitää nähdä näyttely livenä.
      Värillinen tussi on palkitseva materiaali näköjään myös lapselle. Värikynän ja tussin yhdistäminen on mainio keksintö. Teoksista tehdyt suurennokset ovat myös mukavia. MIelestäni näyttely on esittelyteksteineen, esillepanoineen ja tietysti teoksineen upea kokonaisuus. Kannattaa käydä katsomassa, suosittelen!

      Poista
    4. Kiitos Anniina suosituksista, arvostan niitä.
      Ajatus, päiväkotien taidenäyttelyjen tiedottamisesta myös toisiin päiväkoteihin ja niissä vierailuista, olisi kehittelemisen arvoinen idea. Meillä on paljon osaamista ja oppimista toisiltamme.

      Poista