keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Lomatuliaisia

Puolitoista viikkoa tuntureita ja soidenlaiteita koluten on taas tuottanut elämyksiä, joita kaipaan näin syksyisin.  Fyysinen uupumus viiden tunnin tarpomisen jälkeen alkaa jo tällä iällä olemaan riittävä rasite. Sauna ja kymmenen tunnin yöuni uudistaa kehon. Ylimääräisiä kantamuksia on kertynyt päivittäin mukaan: yksi komea poronsarvi, kiviä ja tuoksuvaa kelopuuta. Ajattelin tuoda lapsille tältä reissulta tuoksuvat tuliaiset.

Putsaan poronsarven puukolla kaltaten ja kuvaan sen poroisäntä Oula Jomppasen neuvon mukaan.

Kelo-oksasta sahatut tervastuoksunapit vien tuliaisiksi lapsille. Kuvan kivet ovat omituisen muotoisia  ja siksi kiinnostavia.

Nämä kivet erityisesti synnyttävät tarinoita. Miten vasemman kiven sisälle on puristunut toinen kivi? Mitä nuo rypyt ovat? Miksi toinen kivi on haljennut? 

3 kommenttia:

  1. Kelosta saa aina niin hienoja juttuja. Äitiyslomallani sahasin kans tommosia palikoita päiväkodin lapsia varten. Mies vähän ihmetteli, että oletpa motivoitunut. Lapset varmaan ovat onnellisia kun saavat opelta tuliaisia. Ope on muistanut heitä lomallaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunpa voisikin jakaa aidosti näitä kokemuksia lapsille. Meillä on omassa maassamme ja kulttuurissamme niin uskomattoman rikas ja rakas kokonaisuus, jonka toivoisi voivan välittää jälkipolville.

      Poista