keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Kaaoksen kautta ja kiirehtimättä kypsyvät hedelmät

Meidän eskariryhmän taidemuseolle tekemämme "opintomatka" antoi sysäyksen Tallitonttujen piirustuskoulun  perustamiselle.

Kävimme Hämeenlinnan Taidemuseolla järjestetyssä tapahtumassa, "Hanna Rönnbergin jalanjäljillä". Oli vaikuttava kokemus olla mukana lasten kanssa taide-elämyksessä, joka vie mennessään ilman aikaa ja paikkaa.



Lapset keskittyivät erittäin intensiivisesti omaan työskentelyynsä. Taidemuseon ilmapiiri oli tapahtuman aikana uskomattoman herkkä ja hauras. Oliko taitelijan valkoisissa takeissa taikaa?
Tapahtuma lapsille oli erittän hienosti toteutettu. Kiitos yhteistyöstä!

Tallitonttujen oma piirustuskoulu on alkanut. Lapset ovat piirtäneet paksulla lyijyllä Kisu Pikkukuun ystävien tapaamisen torilla.







Kuuden lapsen ryhmässä oli aikaa antaa ajatuksen kypsyä. Osalle lapsista piirtäminen käynnistyi heti ja ajatus siirtyi kuvaksi paperille, osalla oli aloittamisen vaikeus. Oli ihanaa huomata lapsen rohkeuden löytymistä omaan tuotantoon - pikkuhiljaa hivuttaen ja kannustaen. Taas ymmärsin pienryhmän edun.

2 kommenttia:

  1. Mukava idea oli pukea lapset taiteilijantakkiin. Vahvisti taiteilijana olemisen roolia ja yhdisti porukan. Ainakin kuvissa näyttää siltä, että lapset keskittyivät. Varmaan myös kokivat itsensä ja työnsä tärkeäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin tapahtui. Samaistuminen nuoreen taitelijaan oli nähtävissä lasten keskittymisessä omaan työskentelyyn tilassa, joka muutoin olisi kutsunut juoksuun ja ilakointiin.

      Poista