tiistai 21. helmikuuta 2012

Elämän juoksu

"Elämä" 10x10
Tämän kuvan löytämisessä oli ratkaiseva osuus rajauksella, kuten "Herkkyys löytäjän ilo" postauksessa  pohdimme. Isosta työstä voi löytyä jokin pieni herkullinen osio ja siihen kannattaa tarttua. Nyt  löysin tämän moni-ilmaisullisen osan, jota kääntelemällä löytyi aina uusi kuva - uusi merkitys. 

Tämän pikku kuvan olen tehnyt alun sattumaa täydentäen veden ja tussin avulla akvarellipaperille. 

Alkuperäiskuvasta työstin photoshopin avulla kokonaisuuden, joka saavutti kuvan lisäksi liikkeen. Taas olin omasta ja opettajieni mielestä löytänyt uutta. Tämä kuvantekemisessä ja taiteessa on kaikista kiehtovinta ja palkitsevinta - koskaan ei ole valmis ja aina löytää uutta.

"Elämänjuoksu" 55x55
Näyttelyäni ajatellen tämä työ tulee olemaan merkittävässä asemassa. Ehkäpä ensimmäisenä, jonka ulko-ovesta Wetterille tulija kohtaa.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ihan niin kuin kuvakin, on kommenttisi moniselitteinen. Hassua ja hauskaa, toivottavasti kuvani tuottavat muillekin hyvää mieltä. Täytyy myöntää, että itse olin monesti synkällä mielellä tehdessäni näitä kuvia. Onneksi syksy ja synkkyys on ohi. Nyt valon ja lumen vaikutus on suuri mielenvirkeydelle. Nautitaan keväästä!

      Poista
  2. Taiteilija Mari Rantanen opetti akvarellikurssilla, että taideteoksessa pitää olla jokin kiinnostava kohta, johon katse etsiytyy. Pelkästään kaunis ja moitteeton kuva ei oikeastaan riitä kuin yhden kerran katselukokemukseksi. Mielenkiintoisessa kuvassa on aina jotain uutta pureskeltavaa. Se ruokkii mielikuvitusta. Minun mielestäni sinun kuvissasi on juuri tätä elementtiä, eli niistä löytää uusia ulottuvuuksia jokaisella katselukerralla. Tässä kuvassa näen esim. ketun kiertyneenä häntänsä ympärille. Tuo kuumaisematunnelma tulee tuosta valon ja varjon käsittelystä. Valo on kuuvaloa ja avaruus on mustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse nautin myös tästä tussin yllätyksellisestä käyttäytymisestä kostealla pinnalla. Haaste on siinä, että oppisi hallitsemaan sitä. Todellisuus voi olla se, että koskaan ei pysty siihen.

      Poista