perjantai 10. helmikuuta 2012

Herkkyys löytäjän ilo

Tussin elävyys kostealla akvarellipaperilla saattaa olla äärimmäisen herkkää ja hienovivahteista. Kuvien äärelle on maltettava pysähtyä. Kuvia kannattaa katsoa eri kuvakulmista ja erilaisissa valaistuksissa. Toisaalta kuva voi tuottaa hienon elämyksen hetken silmäykselläkin.

Akvarellipaperin ulkoreunalle sivellyllä tussilla on suunta kohti paperin keskustaa. Joka suunnalta leviävä tussi alkaa hylkiä  muodostaen herkkiä kuvioita.


"Haaveilija ikkunassa"

"Ajatuksenlento" 14 x 14
"Valssisaari", 16 x 16
Näitä kahta alimmaista kuvaa tehdessä akvarellipaperi oli huomattavasti suurempi ja vain osa koko kuvasta on julkaisukelpoista. Tussitöissä onkin kuvan rajauksella suuri merkitys. Lastenkin töitä tarkastellessa kannattaa kiinnittää huomio kokonaisuuden lisäksi pienempiin kuvan osiin esimerkiksi irtokehyksen avulla.


4 kommenttia:

  1. Valssisaari on hauska. Olen samaa mieltä kanssasi: lastenkin kuvia kannattaa rajata. Hyvät kehykset tai paspikset auttavat monesti kuvan esille nostamisessa. Tekevät ikään kuin kuvasta arvokkaamman. Lapsille voisi opettaa kehysten käyttämistä ja niillä leikittelemistä. Aikoinaan revin irti käyttökelpoiset kehykset mainospostissa tullleista koulu- ja päiväkotikuvaesitteistä lasten käyttöön. Kuvan tekemisestä tuli vaihteeksi mielenkiintoisempaa. T. anniina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä blogikirjooittelu ja sinun aktiivisuutesi innostavat minua palaamaan opiskelijamaailmasta takaisin työhön lasten pariin.

      Poista
  2. Kokeilin edellä nimettömänä kommentoinita, ja se onnistui. Onkin näköjään niin, että jos on liittynyt jäseneksi blogiisi, kysytään aina tunnistautumista. Nopeammin siis kommentoisin anonyymina. Esim. Ei oo totta -blogissa ei enää ekan tunnistautumisen jälkeen kysytä uudestaan noiita hassuja kirjaimia. Ihmeellistä tämä blogimaailma.

    VastaaPoista
  3. Hassut kirjaimet (captchat http://en.wikipedia.org/wiki/CAPTCHA) ovat nyt pysyvästi poissa. Tuskinpa tänne kukaan spämmiä levittelee.

    Valssisaari on toden totta hauska. Leiskuntaa, suuntaa ja vientiä täynnä!

    VastaaPoista