torstai 12. huhtikuuta 2012

Lapin hangilta

Täällä riittää lunta ja lisää tulee taivaalta. Päivittäin on hiihdetty 4-5 tuntia vapailla hangilla. On minulla mukanani metsäsuksien lisäksi luistelusukset, mutta ovatpa olleet vailla käyttöä. Runsain havainto eläimien lajirikkaudesta  oli eilen Iisakkipään  takamailla. Yhtäaikaa koirilla oli hajuhavainto kiirunoista, jäniksestä ja poroista.

Maisemakuvat ja ennenkaikkea värit ihastuttavat. Vaikka olen nähnyt ja nauttinut näistä näkymistä lähes kolmekymmentä vuotta useana vuodenaikana, en silti usko osaavani siirtää näitä hienoja sävyvivahteita kuviksi - harmaakin eri sävyineen on kaunis, vaikka iho ja silmät ei pidä tuiskusta ja räntäsateesta.



Taivaan ja hankien värisävyjen lisäksi en kyllästy tutkimasta ja ihastumasta kerta toisensa jälkeen kivien ja kallioiden pintaan kasvavista jäkäläkartoista.

Tänään sain miellyttävän puhelun Wetterin vahtimestarilta. Hän kertoi näyttelyni saaneen katsojia runsaasti ja palaute on ollut myönteistä.

2 kommenttia:

  1. Voi kun pääsis Kiilopään savusaunan tummaan harmauteen!

    VastaaPoista
  2. Saunominen joka ilta tuntuu hyvältä - rentouttaa. Tumma harmaus on todella kaunista, kuitenkin näin keväällä kehoni ja mieleni kaipaa valoa. Lämmitän sinulle Kukkian saunan kunhan jäät lähtevät.

    VastaaPoista